Andrés økologiske gouda gårdoste / af ko-, gede- eller fåremælk

 

økologiske ost holland

* André van Houwelingen fremstiller prisvindende økologiske gårdoste. Hans gårdmejeri i Kinderdijk ligger idyllisk i mellem hollandske diger, kanaler og de maleriske møller i Kinderdijk. Et område som er på UNESCOs verdensarvsliste og hvor turister fra hele verden rejser til.

* Andrés dag begynder før dyrene vågner og slutter først, når han på aftenens sidste runde i stalden har set, at alle dyr er gået til ro.

* Ostemagerens omsorg for sine dyr kan smages i de økologiske oste, der flere år i træk har vundet adskillige internationale priser. André har deltaget to gange i ostenes VM – World Cheese Awards. I 2018 har fagdommerne kåret Andrés økologiske lagrede gedegouda (>6 måneder) som Super Goldmedaljevinder! Det betyder, at osten nu officielt er en af verdens bedste gedegouda-oste. Andrés økologiske fåregouda Lagret (>6 måneder) blev kåret som sølvmedaljevinder. På World Cheese Awards i 2017 deltog André for første gang og allerede der blev han til sin egen overraskelse med det samme hædret – en sølvmedalje for Andrés økologiske gouda med bukkehorn og en bronzemedalje for Andrés økologiske gouda Grand Cru (>1 år).

* Andrés gårdoste er alle af gouda-typen. Sortimentet består af oste fremstillet af ko-, fåre- og gedemælk. Ostene har en dejlig fyldig, cremet smag og delikate krystaller i de vellagrede oste. Nogle oste er tilsat smag som for eksempel bukkehorn, hvilket er en traditionel metode i Holland. Ostene fås i forskellige lagringer og dermed også forskellig intensitet i smagen. Så André har en ost til enhvers smag og enhver lejlighed.

* Modning og lagring af ostene foregår på gårdmejeriet på træhylder i deres særlige modningsrum –
i minimum 1 måned op til et helt år.

* Ost smager allerbedst ved stuetemperatur, hvor alle smagsnuancerne for alvor kommer til sin ret. Så tag så vidt som muligt osten ud af køleskabet en times tid før servering.

* Mød André, hans gårdmejeri og de ikoniske vindmøller i ovenstående video.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WORLD CHEESE AWARDS – BERGEN, NORGE – 2018

WORLD CHEESE AWARDS – LONDON, UK – 2017

 

Vores produkter