Berts gedegouda gårdost / en unik håndværksost

* Ostemager Bert bor sammen med sin kone Ellen på den smukkeste lille gård i det østlige Holland, omgivet grønne marker og skov. Slægtsgården ”De Brömmels” har været i familien i over 370 år og bliver delt med 120 søde og glade geder.

* I deres lille produktionslokale fremstiller ostemager Bert sammen med hans yngre kompagnon Lars de lækreste gedegouda-oste af morgenens frisk malkede mælk. Hver eneste ost er unik fremstillet med det traditionelle ostehåndværk. Her er tale om slow food, for ifølge Bert får du den bedst smagende ost, når han og Lars giver sig god tid til til hver eneste ost.

* Bert er stor tilhænger af biodiversitet og dyrevelfærd. Hans landbrug dyrkes så naturligt som muligt – uden kunstgødning og uden pesticider – hvor markerne er fyldt med en mangfoldighed af naturlige blomster og krydderurter. Det giver en ren og naturlig smag, som man kan smage i mælken, og dermed også i osten.

* Ostene forhandles i gårdens egen gårdbutik samt udvalgte ostebutikker. Køkkenchefs har også opdaget Berts oste – flere restauranter i området har ostene på menuen, nogle med en Michelin-stjerne endda!

* Modning og lagring af ostene foregår på træhylder i gårdens særlige modningsrum – i minimum 1 måned op til 5 måneder. Ostene fås i forskellige lagringer eller med krydderier: vælg mellem Mild, Mellemlagret, Oliven & tomat, Pesto, Peber, Bukkehorn, Trøffel, Trio-Hø eller Rosmarin.

* Mød Bert, hans gård og de dejlige geder i ovenstående video.

 

 

Vores produkter